2016. január 18.

Ti választottátok #6 - Vajon lány vagy fiú blogger van több? Mi ennek az oka?

 Bonjour! 
Újabb húsz nap telt el, és máris itt van a következő bejegyzés! Köszönöm azoknak, akik kitöltötték a kérdőívet. ♥ Illetve az újabb feliratkozómat és a rengeteg oldalmegjelenítést. ♥

Előszó
A blogok világában a legtöbb ember álnév mögé rejti személyiségét, és nem is ismerjük egymást. Fogalmunk sincs ki hány éves, vagy milyen nemű, ha tetszik az írása, olvassuk. Egyszerűen hangzik, ugye? De mi van akkor, ha a blog nincs megosztva? Ha senki nem talál rá? És ami még fontosabb: miért fordul egyáltalán ilyen elő?

Az eredmény
Sajnos ez a téma kevésbé volt népszerű a kérdőív kitöltők körében, de így is érkezett néhány válasz, aminek nagyon örültem. (♥) Aztán megosztottam újra facebook-os csoportokba, hiszen fiú véleménye is kellett, ami eredetileg nem volt. Így pedig összegyűlt hatvanhárom kitöltés, szóval oda meg vissza vagyok, köszönöm! ♥
  1. Milyen nemű vagy? - Ez inkább csak amolyan bevezető kérdés volt, és hogy lássam, a fiúk mikre válaszoltak.
    • Lány - 57 válasz; Természetesen azért írtam a lányokat előbb, mert lányoké az elsőbbség, szóval fiúk, nem megsértődni! Igazából számítottam rá, hogy inkább lányok válaszait kapom, de reménykedtem a másik nemben is, így nagyon megörültem, mikor ők is töltögetni kezdték.
    • Fiú - 6 válasz; Főleg a fiúk válaszaira voltam kíváncsi, hogy vajon mi az oka annak, hogy nem mindannyian vállalják. De lány létemre tudom, sokkal jobban szeretek találgatni, mint a 'hímek', így a lányok spekulációira is kíváncsi voltam.
  2. Miért szeretsz blogolni? - Itt nem adtam meg semmi lehetséges választ, inkább a ti véleményeteket tettem bele. 
    • Többség összegezve - A kitöltők nagyja imád írni, ezért megosztja másokkal a történeteit, és az olvasóknak hála tud fejlődni. Aztán ott van a sérelmek, vagy bármilyen érzelem kiírása magunkból. Néhány válaszban ezt is olvastam, vagy épp, hogy nyugtató hatással van rájuk a blogolás. Ott van a másik kedvencem: Azért is szerethetünk írni, mert kikapcsol és feltölt energiával, felszabadítja egyszerűen magát az írót. Van, aki azért szeret blogolni, mert közben rengeteg embert ismer meg, és barátságot köthet velük. Ritkább eset, mikor olyan választ olvashattam, hogy az illető író szeretne lenni, és ezt egy kezdő lépésnek tekinti. 
  3. Hány éves vagy? - Egy korosztály sem akartam kihagyni, így mindenki belekerült a kérdőívbe valamilyen szinten, azonban itt csak azokat akarom feltüntetni, amikre szavaztak.
    • 12 alatt is volt, és őszintén szólva örülök, hogy nem érkezett rá válasz, mert lássuk be... Ebben a korban kezdjük el úgy igazán beleélni magunkat az írásba, ekkor szerethetünk bele még csak igazán. Bár ez a kérdés nem olyan eget rengetően fontos, hiszen ha valaki jól ír, akkor azt kortól függetlenül is tiszteljük, és elismerjük. Ez inkább csak egy felmérés volt, hogy kik vannak többségben.
    • 12 - 2 válasz
    • 13 - 6 válasz
    • 14 - 9 válasz
    • 15 - 20 válasz
    • 16 - 7 válasz
    • 17 - 4 válasz
    • 18 - 3 válasz
    • 19 - 4 válasz
    • 20-30 - 7 válasz
    • 30 fölött - 1 válasz
    • Nem tudom, ki hogy van vele, de én örülök, hogy ilyen sokféle a válasz, mert minden ember egy másik világot ad, főleg ha x év van a háta mögött. És nem, szerintem ez nem a fiatalok világa, mert a blogger az írókért jött létre részben. Szóval, akik kezdenek arra gondolni, hogy 'Ez már nem az év világom, túl sok a gyerek, abbahagyom', az már bocsánat, de rosszul gondolkodik! Pontosan a hasonló mondatok miatt kezd 'kihalni' az idősebb réteg, mert feladják a hobbijukat. De ez csak az én véleményem...
  4. Szerinted a lányok nyitottabbak blogolás terén? Miért? - Itt szeretném külön választani a lányok és a fiúk véleményét, hisz más nem, más véleményt jelent.
    • Lányok: Van, aki csak érzi, és tudja, hogy a lányok könnyebben boldogulnak az írással, de fogalmuk sincs mi ennek az oka. Sokan a lányok érzelmességének tudják ezt be, hogy jobban meg tudják élni az érzéseiket. Ebből adódik a következő felvetés, miszerint a lányok inkább a megélt tapasztalataikat, érzelmeiket adják bele a történeteikbe. Aztán olyan válaszok is érkeztek, miszerint a fiúk is nyitottak, csak lusták, nincs ihletük, vagy épp nem annyira érzelmesek. Néhányan említették, hogy a fiúk nyilván gáznak érzik, vagy a haverjaik miután rájönnek, hogy blogot vezetnek, utána leállnának a sok röhögő hülye miatt, ezért bele sem kezdenek. Oké, az előző mondatba azért eléggé belevittem az én gondolataimat. Aztán egy lány például azt állítja, hogy a fiúknak ilyenekre nincs idejük, amit ebben a világban azért kétlek, mert a gép előtt ül a legtöbb mai kölyök. Rengetegen említették, hogy a lányoknak színesebb a fantáziájuk, ezért könnyebben is állnak neki az írásnak. Rengeteg variáció van, sok egyező elmélettel, szóval inkább lássuk a fiúk válaszait!
    • Fiúk: Egyikük azt írta, hogy ez a divatnak, a sorozatfüggőségnek, és hasonló dolgok miatt van. Egy másik fiú szerint a lányokat nem ítélik el ez miatt, a fiúkat azonban igen, és még néha melegnek is titulálják ezért az embert, alaptalanul. A harmadik fiú kitöltő ezt úgy magyarázza, hogy a lányok inkább a részletek, érzelmek leírásában jobbak, míg a fiúk lényegre törőek. Ugyanez a srác egy fontos dolgot mondott még: hogy miért nem találkozunk sok fiú bloggerrel. Lehet, hogy voltunk már egy fiú oldalán, de nem volt feltüntetve, nem tetszett a tömény információáradat, ezért lépünk is ki. Aztán a srác feladja és eltűnnek a fiúk. Na jó, nem így fogalmazott, de ez volt a lényege. Egy fiú nem volt hajlandó kitölteni a tesztnek ezen részét, szóval jön az utolsó kettő! Az egyikük egyet is értett, meg nem is, mert ezt a lányok romantikus énje miatt állítja, de közben a fiúk körében sem zárja ki a nyitottságot. És akkor az utolsó; szerinte ez alapból a lányok pályája, hiszen sokkal jobban tudnak fogalmazni, és színesebb a történetük.
  5. Mit gondolsz, a legtöbb fiú miért nem vállalja fel, hogy igenis blogol? - Itt szintén szeretném külön szedni a véleményeket, ugyanazon okból.
    • Lányok: Sokan tudják ezt be annak, hogy a fiú esetleg gáznak tartja, vagy épp lányosnak. Többen is említették, hogy talán nem tartják elég férfiasnak. Voltak olyanok, aki a fiúk haverjaira tippeltek, hogy talán ők röhögik ki, ami végül is a ciki kategóriához sorolható, de van benne igazság. Akadt olyan lány, aki említette John Green-t, illetve Stephen King-et, és bátorítja a fiúkat az írásra. Na de vajon melyik elmélet volt a legközelebb? Lényegében majdnem mind!
    • Fiúk: Némelyik fiú érdekes dolgokat írt be, legalábbis amit az első válaszadó írt, az nagyon megtetszett. Úgy gondolja, hogy az írás alapszabálya, hogy magunknak írjunk, amit szerinte a neme be is tart, a lányok azonban csak versengenek. Nos, nem tudok teljes mértékben egyetérteni, hiszen nem mindenkire igaz ez. Aki tényleg szeret írni, annak eszébe nem jutna versengeni. Viszont aki divatból, na arra ez a megfogalmazás igaz! Aztán az egyikük azt írta, hogy a haverjai piszkálnák ezért, így inkább egy új profilt hozott létre, amin ugyanúgy igazi névvel és képpel szerepel, de az ismerősei nincsenek ott, így nem 'fél' posztolni. Aztán olyan fiú is akad, aki felvállalja, így fogalma sincs, hogy miért ne tenné más.
Összegezve
Elég sok infó jött most így össze, szóval azt hiszem most a legjobb összegezni. A mai bejegyzésből kiderülhetett, hogy a lányok uralják a bloggert, és téved, aki azt gondolja, hogy nincsenek fiúk is jelen. Ők is itt vannak, és igenis írnak, ki álnévvel, ki igazival. Ki vállalva a hobbiját, és sajnos sokan elrejtik. A korosztály is változatos, a fiataloktól egészen az idősebb korosztályig jelen vannak az emberek. Hülyeség szerintem abbahagyni, mert valaki lenéz, vagy kiröhög minket ezért, esetleg, mert egyre idősebbnek érezzük magunkat ehhez. Az írásban az a szép, hogy mindenki leszarja a kort. Elismerünk valakit csak azért, mert idős? Kéne, de nem. Mert ha ő nem tisztel minket, mi sem tesszük. A lényeg, hogyan bánunk az emberekkel, és mit teszünk le az asztalra. Aki jól ír, azt elismerik, és ezt látjuk is a blogon, ha adunk esélyt az embereknek. Szóval bárki is gondolt arra, hogy abbahagyja, és feladja, annak üzenem, hogy nem éri meg. Ha boldoggá tesz ez minket, akkor hülyék lennénk!
Fiúk! Ti pedig kapjátok össze magatokat és viseljétek férfiasan a szenvedélyeteket! Kit érdekel, ha kiröhögnek? Szeretsz írni? Akkor meg mit számít, ha néhány hülye kiröhög? Te is kiröhöghetnéd őket, amiért ők a focit istenítik, de a pályán nem mindegyik lehet nagyszájú! Kapd össze magad, és írj! Ne add fel, mert bánni fogod!

Remélem tetszett a bejegyzés,
xo Peetagey Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése